Ce înseamnă „cât mai puţine plugin-uri WordPress!”?

image

Găseşti pe diferite bloguri „top 5 plugin-uri” sau „plugin-uri must-have” pentru WordPress. Cum nu toţi avem aceleaşi gusturi, să spun aşa, recomandările nu sunt tot timpul aceleaşi. Instalezi pe blog un plugin pentru SEO, altul anti-spam — că te-ai săturat de comentariile din Spam, chiar dacă foloseşti Akismet — unul pentru statistici, altul pentru detectarea linkurilor întrerupte, unul pentru cache, altul pentru optimizarea imaginilor ş.a.m.d. Acum ai vreo 20 de module şi ţi-ai pus blogul la punct. Toate modulele sunt „must-have”, conform celor spuse de anumiţi bloggeri, deci ai făcut totul ca la carte. În căutarea unui plugin pentru a „ascunde” pagina de logare pe blog, dai de o recomandare: să ai instalate cât mai puţine plugin-uri!

Ce faci acum?

Nu cred că scenariul de mai sus ar putea fi considerat ficţiune. Când zeci de module WordPress sunt lansate zilnic, e destul de greu să rezişti tentaţiei de a instala noi module WordPress pe blogul tău. Însă se poate.

Ce înseamnă „cât mai puţine plugin-uri WordPress!”?
Nimeni nu spune cât de puţine. Poate 5, că tot e „cifra magică” atunci când vine vorba de topuri, poate 10 sau poate 2. 😉
Mai puţine module WordPress înseamnă o viteză mai bună a blogului? Nu tot timpul. Există plugin-uri care îmbunătăţesc viteza blogului, cel puţin pentru vizitatorii necunoscuţi. Există, deasemenea, plugin-uri ce introduc în pagină tot felul de coduri Javascript şi inserează în baza de date diferite detalii despre fiecare vizitator în parte. Cele din urmă nu îmbunătăţesc nicio viteză, ba din contră… Aşadar, cât mai puţine plugin-uri de acest fel!

Am instalat până acum mai multe plugin-uri. Unele şi-au făcut câte un tabel nou în baza de date. După dezinstalare a fost necesar să şterg manual tabelele. Plugins Garbage Collector ştie să facă asta.
Unele module şi-au „lăsat setările” în tabela wp_options. Module pe care nu le mai instalez niciodată, însă dacă le-aş instala, nu ar mai fi nevoie să le configurez. De aceste „mizerii” din tabela wp_options nu ştiu cum să scap. Poate doar să şterg manual respectivele date. 😐

Concluzie: cât mai puţine plugin-uri WordPress = strictul necesar. .ploaie.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/2087

Distribuie mai departe:

3 comentarii la "Ce înseamnă „cât mai puţine plugin-uri WordPress!”?"

  1. Cel mai bine faci un test pe un site mic, pe local sau undeva… inainte de a mai baga inca unul…

  2. Am avut eu un plugin, ala cu share. Si-l mai am. Am zis ca l-am avut ca asa am inceput propozitia. Si am bifat sa arate numarul de share-uri. Si nu se incarcau paginile sau se-ncarcau in coispe minute. Urat plugin, urat! .ninge.

  3. Eu am vreo 15 instalate si am in cap cateva avioane si poate ajung la 20.. Nu am avut nicio problema pana acum. De cate ori vreau sa fac o chestie la blog si am nevoie de un plugin ma deocumentez, aflu cat mai multe informatii si dupa aceea il instalez.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.