Ce înseamnă 2018 pentru acest blog

Am intrat în 2018 de mai bine de o săptămână și eu nu am pomenit nimic de Noul An. Nu-i nimic, vă spun acum.

Domeniile .ro nu sunt înregistrate pe viață. Ce ne facem? Destule persoane s-au revoltat atunci când au aflat de taxa anuală ce va veni și de nelimitatul care înseamnă, de fapt, cinci ani.

Iată ce m-a anunțat Gazduire.Net, căci de acolo am achiziționat acest domeniu:

Avand in vedere noile modificari ale situatiei domeniilor .ro care vor intra in vigoare de la martie 2018 domeniile .ro vor functiona in format anual pe numele clientului final.

Adică va apărea peste tot că e domeniul meu, pe persoană fizică.

VPS în 2018

În 2018 plănuiesc să trec acest blog pe VPS. De Black Friday am prins o ofertă bună la chroot. Chiar dacă nu am mai avut înainte VPS, a fost totul mai ușor decât credeam. Am instalat CentOS 7, apoi am instalat CPanel. După aceea am văzut că e trial și am dezinstalat CPanel. Am ales VestaCP.

Momentan sunt mulțumit de stadiul în care am adus VPS-ul, însă mai am de învățat. Ca optimizări, am oprit modulul DNS (named), am schimbat portul SSH și cel al panoului VestaCP + dezactivat utilizatorul root.

Rulează MariaDB 10.2.11 și php 7.1.12. La php am adăugat ionCube, însă nu mă întrebați de ce am făcut asta. Momentan găsiți blogul mamei mele, doinaruscior.eu, găzduit pe VPS. Sunt deschis la sugestii, mai ales că aș vrea să mai reduc consumul de memorie RAM al serverului.

Legătură scurtă: https://ww4.ro/6353

6 comentarii la "Ce înseamnă 2018 pentru acest blog"

  1. Daca ai 1GB RAM poti sa pui Memcached pentru caching si-ti recomand sa pui PHP7.2, daca ai pluginurile si tema compatibile desigur, pentru ca are un memory footprint mai mic. Apoi, daca nu gazduiesti mai mult de 5 site-uri, nici nu trebuia sa te incurci cu panou de control. VestaCP e OK, dar mananca 256MB de RAM singur…

  2. Nu se merita un vps daca nu ai trafic de cel putin 1000 unici/zi. Ai nevoie de cunostinte, nu este supravegheat de catre firma iar pretul este mai ridicat.

  3. Nu trebuie neapărat să fie supravegheat de cineva. Trebuie doar să îți placă să te informezi și să înveți 🙂

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.