Ce, cum şi de ce folosesc Jetpack by WordPress.com

*

Despre modulul Jetpack by WordPress.com s-au scris sute, poate chiar mii de articole. Cei mai mulţi l-au recomandat, ceilalţi nu. Fiecare cu argumentele lui.

Jetpack by WordPress.com – DA sau NU?
Înainte de a începe discuţia propusă, să lămuresc această problemă. Mulţi instalează acest plugin şi atât. Nu prea merge treaba aşa.
Această suită de module WordPress, căci Jetpack nu este un simplu plugin, necesită configurarea fiecărei funcţionalităţi în parte şi dezactivarea celor ce nu-ţi folosesc, iar asta după asocierea contului vostru WordPress cu acest plugin. De exemplu, nu cred că Post by email vă este folositor. Nu ştiu cine postează articole pe blog din căsuţa de email.
Aceste precizări fiind făcute, zic DA. 🙂

Ce folosesc şi de ce?
Dintre modulule oferite de Jetpack by WordPress.com, folosesc:

Contact Form

Un mod simplu de a oferi vizitatorilor blogului posibilitatea de a mă contacta. Mesajele pot fi citite din Panoul de admin › Feedback, dar îmi sunt trimise şi către adresa de email.

Enhanced Distribution

Presupun că notifică motoarele de căutare şi alte site-uri atunci când apare conţinut nou pe blog. Nu ştiu exact cum funcţionează, de aceea doar presupun.

Extra Sidebar Widgets

Dacă tot există, de ce să nu le folosesc? Cele mai citite posturi şi pagini este unul dintre ele.

Monitor

Trimite email administratorului atunci când blogul este „picat”. Un alt email este trimis atunci când blogul poate fi accesat din nou.

Photon

„Serveşte” imaginile din articole prin intermediul serverelor WordPress, reducându-se astfel lăţimea de bandă consumată (bandwidth). Încă nu ştiu dacă îmbunătăţeşte viteza de încărcare a imaginilor, abia azi am activat Photon.

Promovează-te

Permite distribuirea automată pe Facebook, Google Plus, Twitter etc. O dată ce un articol nou este publicat, legătura către acesta este împărtăşită tuturor. 😉

Related Posts

… sau Postări asemănătoare. Se afişează 3 postări asemănătoare cu cea pe care o citeşti, în imediata apropiere a ultimului cuvânt din postare.

Shortcode Embeds

Facilitează afişarea conţinutului media (video, audio) de pe alte site-uri, cum ar fi YouTube.

Subscriptions

Oferă posibilitatea vizitatorilor să primească un email de fiecare dată când un articol sau un comentariu nou apare pe blog.

Widget Visibility

Administratorul blogului poate seta care widget-uri să fie afişate doar pe pagina principală, care doar în postări (articole) etc.

WordPress.com Stats

Vedeta Jetpack, WordPress.com Stats oferă statistici cu privire la numărul vizitatorilor, articolele citite ş.a.m.d.

Mai sunt şi altele, dar nu le-am activat. Nu-mi sunt de folos deocamdată.

Etichete:,

Un comentariu

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.