Contează câți ani rezistă acoperișul casei tale?

Aud zilnic la radio reclame la acoperișuri. Pe lângă cele la medicamente, desigur. Suntem o țară de bolnavi și trebuie să ne tratăm. Iar reclamele la acoperișuri au ca argument suprem durata de viață.

Pentru că nu contează calitatea, cât de groasă e tabla sau cât de gros trebuie să fie buzunarul pentru a cumpăra acel acoperiș. Astea sunt detalii. Oricum, toate sunt la fel. Am trecut pe lângă multe acoperișuri noi, acoperite cu țiglă metalică. Nu cu tablă îndoită, ci cu țiglă metalică. Sună mai cool.

Ce diferă este culoarea. Bine, și ceea ce e sub acea țiglă metalică. Dacă pui scândură dedesubt, acoperișul va fi mai rezistent. Dacă pui doar niște leațuri, la distanță mare, acoperișul nu va mai fi atât de rezistent. Mai ales dacă e tabla subțire. Plus că e important cât de dese și lungi sunt acele holșuruburi cu care e prinsă tabla.

Dar nu, cel mai important e că acoperișul rezistă 60 de ani. Dacă e făcut după recomandările lor, normal că rezistă. Țigla metalică nu are de mers la serviciu, nici nu are momente în care suferă după alte acoperișuri din țiglă metalică, aflate în impas.

Acum stau și mă gândesc. Dacă pe o parte a acoperișului montezi tablă garantată 60 de ani, iar pe cealaltă parte montezi tablă garantată 40 de ani, acel acoperiș va rezista 100 de ani? ?

Legătură ușoară:

https://usor.ro/5923

Distribuie mai departe:

1 comentariu la "Contează câți ani rezistă acoperișul casei tale?"

  1. Foarte adevarat! Acoperisurile difera intre ele in fuctie de cum este construit si de calitatea materialelor. Cu cat materialele sunt mai bune, cu atat mai mult o sa reziste si acoperisul.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.