Câteva impresii despre EasyEngine v4

Dacă ați mai trecut pe aici, probabil știți că am mutat acest blog pe un VPS. Am învățat câte ceva despre SSH, nginx și alte chestii, cât să nu rămân cu ochii în soare atunci când stric una, alta…

Partea bună e că există EasyEngine. Două linii de cod în consola SSH și ai un blog WordPress funcțional. Cu certificat LetsEncrypt gratuit, php7.2 și ultima versiune nginx.

Apropo de certificate SSL. Există numeroase bloguri care nu au trecut la conexiune securizată, chiar dacă au certificat SSL activ oferit de găzduirea web. Deși le-am spus unora că trebuie să instaleze un plugin, Really Simple SSL, m-au ignorat. În iulie, când Chrome o să marcheze ca nesigure aceste bloguri, ghiciți cine o să țipe că Google nu face ce trebuie. Apoi și alții, ca Mozilla, vor face precum Google. Și nu o să aibă nimeni încotro.

Revenind. EasyEngine v4 beta1 a fost lansat de curând. Principala schimbare este că folosește PHP(WP-CLI) și Docker. Fiind abia prima versiune, instabilă, nu e încă ce trebuie. Nu are SSL, așadar nu ai decât să-ți treci site-ul prin Cloudflare pentru a avea https.

Pe Debian 8 nu a vrut să se conecteze la baza de date, așadar nu am reușit să pun EasyEngine v4 beta1 pe picioare. Am încercat pe Ubuntu 16.04 și am creat un blog de test. A funcționat până și-a făcut serverul update de kernel și a trebuit să restartez VPS-ul. A fost nevoie să mai creez un blog pentru ca să învie și primul.

Cât despre Docker, m-a pus puțin în dificultate. Am reușit să găsesc fișierele blogului WordPress, am găsit fișierul de configurare a PHP-ului. N-am găsit, însă, unde-i configurația nginx-ului, sites-available și alte alea.

Aștept versiunea a doua de test (EasyEngine v4 beta2) și mă pun pe învățat. 🙂

Etichete:,

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.