Cât de „lite” trebuie să fie un blog?

Cât de „lite" trebuie să fie un blog?

Cât de „lite

Nu de puţine ori alegem un template cât mai colorat, care ne „sare” în ochi, eventual cu o imagine faină de fundal. După activarea lui, constatăm că deja se încarcă paginile puţin mai greu. Dar ne place şi îl lăsăm.
image

Apoi găsim un widget plăcut. Un măr verde ce indică ora. Îl activăm şi pe ăsta. Încă un serviciu ce arată din ce ţară sunt cei online pe blog şi unul ce afişează câteva imagini de pe contul de Instagram. Până când? Până constaţi că se încarcă mult prea greu blogul tău. Şi începi să dezactivezi tot ce prinzi… Cam aşa se întâmplă când uiţi că nu toţi cei ce-ţi vizitează blogul au conexiune de 100 Mbps.

Eu sunt adeptul blogurilor cât mai lite. Asta nu înseamnă că nu le vizitez şi pe celălalte, dar zic şi eu aşa. Îmi place ca paginile să se încarce rapid, de aceea am şi scris tutorialele astea două. Câteodată tai în pagină vie elementele ce se încarcă puţin mai greu, de aceea întreb: Cât de „lite” trebuie să fie un blog? 😕

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3204

Distribuie mai departe:

8 comentarii la "Cât de „lite” trebuie să fie un blog?"

 1. Trebuie să fie lite cât să îți permită să citești liniștit un articol pe blog. Dacă nu ai așa ceva, nici nu mă uit.

 2. Acum cateva luni am fost angajata la o firma de IT care se ocupa si de crearea de site-uri de prezentare si magazine online. Intr-o zi suna un client pentru un site de prezentare. Ii programez o intalnire la sediu, vine si facem planul, discutam ce si cum si intr-un moment spune ca are nevoie de un ceas in partea stanga, de nu stiu ce videoclip-uri si radio care sa porneasca singur. I-am spus frumos, nu mai e la moda si nu e indicat asa ceva. A spus ca se gandeste… De atunci, nu l-am mai vazut. Unele persoane nu inteleg ca www-ul se schimba in orice moment.

 3. Dobre Petronel | 6 martie 2015 la 18:02 | Răspunde

  Mie-mi plac temele interesante. Fie că-s simple sau complexe, lite sau nu, colorate sau albe. :)) La fel ca şi în cazul femeilor, dacă-s frumoase, îs frumoase oricum. :))

 4. Eu unul pun accent mare pe viteza de incarcare pe toate site-urile mele si din acest motiv urasc si reclamele pop-up, dar cu siguranta urasc si ceasurile alea de care zici tu, pur si simplu nu le vad rostul in sidebar.
  Eu personal, in sidebar cred ca ar trebuit neaparat un buton de search, un widget cu ultimele comentarii daca e cazul, un box cu pagina de Facebok, o reclama si poate si un blogroll micut.

 5. Vali = De toate pentru toti | 7 martie 2015 la 11:42 | Răspunde

  Hai sa fi realisti ca oricine dintre noi vre sa vada ceva culoare pe o pagina. Nu e ok sa fie totul alb, un titlu si un text. E nevoie de un header diferit de zona content si un sidebar care sa aiba macar vreo 4 elemente, preferabil cu niste liniute, sageti care sa dea un fel de incarcare, un gust. E suficient sa se adauge din css sa adauge niste sageti in dreptul fiecarui articol la zona Ultimele articole sau Categoriile sa fie separate CSS printr-o linie de 1px. E altceva, mai cu rost, decat o pagina alba cu niste scris trantit.

  Iar daca fiecare articol ar contine cel putin o imagine, sar intregi parca ansamblul. NU?

 6. Intradevar website-ul tau pare sa se incarce foarte repede. Si eu sunt foarte atent la ce adaug si la ce pot sa scot pentru a imbunatati performanta, dar totodata am grija sa nu sacrific prea multe pt cateva milisecunde.
  Imi place sa cred ca tema care o am acuma este destul de agila, dar intotdeauna este loc pentru mai bine.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.