Cât de enervante sunt imaginile de verificare (Captcha)?

sursa imagine: software-in-action.com

sursa imagine: software-in-action.com

Primul contact cu imaginile Captcha l-am avut acum câţiva ani, atunci când mi-am făcut ID de Y! messenger. Nici nu ştiam că se numesc imagini Captcha, dar nu asta contează. Ceea ce contează cu adevărat e că astfel de imagini îngreunează procesul de înregistrare pe un site, de adăugare a unor comentarii pe blog şi cam în toate situaţiile în care sunt folosite.

Există şi situaţii în care astfel de imagini sunt printre puţinele soluţii anti-spam sau anti-flood, însă asta nu înseamnă că e obligatorie folosirea lor sau că nu sunt enervante. Tot enervante rămân…

În principiu, imaginile simple de securitate nu pun probleme utilizatorilor unui serviciu. Atât timp cât caracterele ce trebuie citite – chiar pot fi citite, nu e o problemă majoră. Atât timp cât Captcha e implementat corect şi nu trebuie introdus codul de cinci ori până să „te prinzi” de ce n-a mers din primele patru încercări, iarăşi e ok. Oarecum. 🙂

Acum câteva zile căutam un site de pe care să văd ce PageRank au unele din blogurile pe care le vizitez. Primele site-uri găsite pe Google foloseau imagini de securitate, aşa că le-am părăsit rapid. Am găsit şi un site pe care nu era necesară „citirea hieriglifelor din imagine”, deci se poate şi fără Captcha!

Şi acum întrebarea din titlu: Cât de enervante sunt imaginile de verificare Captcha?

Legătură ușoară:

https://usor.ro/2224

Distribuie mai departe:

2 comentarii la "Cât de enervante sunt imaginile de verificare (Captcha)?"

  1. flori de mucegai | 6 decembrie 2014 la 2:05 | Răspunde

    Nu prea mai e important pagerank-ul. In curand va disparea definitiv din gama de tool-uri de comparare. Plus ca update-urile au intarziat.

    Cat despre imaginile de verificare Captcha.. nu le suport si consider aceasta chestie o prostie intruchipata.

  2. [- green -]Până nu-l scoate Pagerank-ul cu totul, unii vor mai ţine cont de el.[/]

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.