Câinele trăiește în acaret?

Sper că știm cu toții ce este și cum arată un câine. Că nu sunt toți la fel, că vorbesc o limbă care nu se studiază nici la facultate sau că unii sunt mai agresivi de felul lor sunt chestiuni la fel de cunoscute de popor. Ce nu știm este „Unde locuiesc câinii?”

O primă variantă vine de la suporterii ce insistă că pe stadion locuiesc câinii. Adevărul e că am văzut câini și pe stadionul din localitate. Nu păreau să fie stabiliți acolo, nici nu erau răzvrătiți că piciorele mele le-au violat domiciliul. Nu aveau masa pusă și nici lumânări aprinse. Bine, asta cu lumânările o găsim în urările de Anul Nou. Nu sunt atât de bine documentat încât să vă spun dacă este valabilă și în cazul câinilor…
Am mai văzut și câini pe la 1,80 – 2 metri în înălțime. Ce-i drept, nu pe stadionul din zonă, ci pe altele, mai mari.

O a două variantă ar fi că în case locuiesc cățeii. Nu cei de usturoi, nici cei de la fermoarul de la pantaloni, ci câinii de talie mică și mijlocie.
Personal, nu sunt de acord cu creșterea câinilor în interiorul locuințelor. Accelerat, n-am de ales. 🙂

O a treia variantă ar fi acaretul. Câinele locuiește în acaret?

ACARÉT, acareturi, s. n. Construcție auxiliară care ține de o gospodărie.

Câinele stă în budă. Nu pe budă, ci în budă. Așa-i zice aici locuinței câinelui. În coteț nu stă câinele (Zdreanță!) decât atunci când caută oul găinii, iar în colibă stă unchiul Tom. Mai corect spus, stătea unchiul Tom, că acum s-a mutat la cort.

Voi unde țineți câinele?

Etichete:

Un comentariu

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.