Atunci când aplicațiile postează pe Facebook în locul tău

Știi „testele“ acelea care îți spun când o să te căsătorești, câți copii o să ai etc.? Cu siguranță le știi. Ți-au apărut în lista noutăților distribuite de prietenii tăi…

quizzzzAcele site-uri pe care ajungi atunci când faci astfel de teste nu aparțin de Facebook. Ele sunt făcute de diverși creatori de site-uri web.

Pentru a ți se oferi sugestii relevante, aceste site-uri folosesc câte o aplicație creată în Facebook Developers. Când intri să faci un astfel de test (sau quiz), ți se cer niște permisiuni de la o aplicație de acest gen. Printre permisiuni se află, de obicei, lista prietenilor de pe Facebook și adresa de e-mail. Nimic obișnuit până aici, însă după ce oferi aceste permisiuni, s-ar putea ca aplicația să mai vrea ceva: să posteze pe Facebook în numele tău.

Recomand să oferi permisiunea de a posta în numele tău doar aplicațiilor în care ai încredere. fresh good, quizzzz sau Island Match nu trebuie să se afle printre ele. Dacă dai permisiunea de care ziceam unei aplicații, cel ce a creat acea aplicație poate distribui ce dorește el… ca și cum ai fi făcut-o tu. Problema și mai mare e că în cronologia ta nu apar link-urile, pentru a le putea șterge. Le văd doar prietenii tăi.

Ce e de făcut?

Intră pe Facebook în Setările contului, alege Aplicații, iar apoi dă pe Te-ai conectat cu Facebook. Ce te interesează de acolo sunt aplicațiile distribuite pentru prieteni și cele distribuite pentru public. Într-una din cele două categorii găsești și aplicația care-ți face probleme. Intră și vezi dacă aplicația poate posta în numele tău.

quizzzz 3

Apoi șterge-o. ?

quizzz 4

Etichete:

Un comentariu

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.