Asaltul ţiganilor

Notă înainte: Acest articol nu este despre manele.  

Am stat câteva minute pentru a găsi o introducere a celor ce urmează să scriu. N-am găsit-o. Voiam să încep prin a menţiona că blogul personal e un loc excelent de a scrie ce te deranjează, cât eşti de frustrat sau de supărat pe anumite chestii şi treburi ce se întâmplă sau nu se-ntâmplă. Dar oare blogării sunt nişte frustraţi supăraţi?

Şi acum să vă spun care e treaba cu ţiganii, acei oameni ce se cred mari comercianţi. Prin zona inghinală în care locuiesc eu trec, bine că nu foarte des, două feluri de „comercianţi”: cu scânduri şi cu pături. Bineînţeles că nu doar scânduri au de vânzare căruţaşii. Leaţuri, grinzi şi alte minuni din lemn, pe toate le poţi cumpăra. Ieftin, cât mai ieftin!! Vă daţi seama. Ăştia ne scot pe noi din criza financiară şi ne bagă în criza de nervi.
Ceilalţi umblă cu traista de rafie în băţ şi vând pături. Nu doar pături, ci şi polonice, farfurii din inox ( a se citi: „gros ca spoiala” ), linguri şi ciorapi. Bre, noroc cu ei, că la magazin n-am văzut ciorapi. Singurii ciorapi din magazine sunt cei din picioarele vânzătorilor, cumpăraţi de la ţigani. Ciorapii, nu vânzătorii.
Ciorapi de cea mai bună calitate, numiţi popular picioare de mort. Nu de alta, dar după o zi cu picioarele în ei, emană un miros de hoit frumos.

Poate vă întrebaţi cine cumpără pături de la ţigani. Ei bine, bătrânii. Pentru că ţiganu’, tot ţigan, merge doar la persoanele singure şi lipsite de apărare. De cele mai multe ori, pensionarii cedează mai uşor decât pasagerii dintr-un tren personal, zis şi regio. Şi ei ştiu asta, nu trebuie să citească de pe blogul lui VASI le R. Asta dacă ştiu să citească.

Poate nu v-am zis că marfa adusă e de cea mai bună calitate. Nu, nu droguri! Ei nu sunt dealeri, ci importatori. Trăiască Republica Socialistă Chineză!

Notă după: Aş mai scrie, dar mi-e că îi supăr şi nu mai vin pe după poartă cu pături, oale, cazane, găleţi, linguri, cuţite şi ciorapi, obiecte de cea mai bună calitate ce nu se găsesc în niciun magazin din România, de scumpe ce-s! 🙂

Etichete:,

7 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.