Are Poşta Română aplicaţie pentru Android?

image

Există în Magazinul Google Play o aplicaţie ce are un logo foarte asemănător cu cel al Poştei Române. Chiar identic, dacă ar fi să mă iau după însemnul de pe cutiile poştale pe care le au unii oameni pe poartă. Dacă fundalul nu ar fi mov, ci roşu, aş putea spune că aplicaţia are legătură cu Poştă Română. Dar nu spun… pentru că n-are.

Wakie – Social Alarm Clock este o aplicaţie ce a pornit de la o idee destul de interesantă: hai să te trezească străinii!
Încă nu am reuşit să mă lămuresc dacă funcţionează în România aşa cum trebuie. N-am fost destul de curios încât să descarc aplicaţia, dar poate voi găsi motivare în zilele următoare.
În schimb, am înţeles cum funcţionează. Va fi nevoie ca numărul tău de telefon să fie preluat de aplicaţie, la fel cum fac şi alte aplicaţii ca WhatsApp sau Viber. Numărul tău de telefon nu va fi împărtăşit nimănui. Atunci când setezi o alarmă şi se apropie timpul să te trezeşti, cei ce au instalată aplicaţia Wakie şi au setată opţiunea de a primi notificări vor şti că trebuie să te „scoale”. Astfel, dacă au conexiune bună la internet Wifi, 4G sau 3G, pot să te sune. De fapt, se creează o legătură prin internet cu serverul Wakie, iar prin intermediul unui soft, se creează un apel telefonic normal către tine. Aşadar, tu nu eşti nevoit să ai conexiunea pornită decât dacă vrei să trezeşti pe altcineva. Trebuie doar să ai semnal. 🙂
Dacă nimeni nu binevoieşte a-ţi spune „wake up”, aplicaţia va avea rolul de ceas alarmă. Sigur te trezeşti.
Vezi Wakie – Social Alarm Clock în Google Play

Etichete:, ,

2 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.