Apeluri clasice vs. apeluri prin internet

Telefonul mobil știe să folosească timpul nostru liber pentru a nu rămâne singur pe noptieră. Mai o notificare, mai un mail, mai un SMS sau un apel de la cineva cu chef de vorbă și timpul trece pe lângă noi.

În ultima vreme au început să se dezvolte destul de mult aplicațiile ce-ți dau posibilitatea să apelezi pe cineva doar având o conexiune stabilă la internet și niște MB, acolo. Dacă cel cu care vrei să vorbești are instalată aplicația WhatsApp, să zicem, nu vă rămâne decât să luați legătura. Am dat exemplu WhatsApp pentru că am folosit această aplicație, însă n-am apelat pe nimeni „via WhatsApp”. Revenind. În cazul apelurilor prin internet pot apărea mai multe situații nefavorabile, cum ar fi acoperirea 3G proastă sau inexistentă, căci nu ai Wi-fi peste tot, sau poți avea mai puțini MB decât minute. De partea cealaltă, cel pe care îl contactezi s-ar putea să aibă conexiunea la internet închisă, să fie sub un deal unde abia are semnal, sau acesta nu va răspunde pentru că mai are puțini MB. Așa că te sună el mai apoi. 🙂

O a doua categorie mai bună de astfel de aplicații sunt cele care îți oferă posibilitatea de a apela, prin internet, pe oricine. Nu este necesar ca acea persoană să aibă conexiune la internet și nici măcar un telefon care să știe așa ceva. Îl poți suna și pe fix.
Prima aplicație de acest fel din țara noastră cu care am făcut cunoștință (i-am dat papucii între timp, dar am rămas amici) a fost Aznog. Poți apela cât vrei, dar cu condiția ca apelurile să nu fie mai lungi de două minute. Găsiți aplicația în Magazinul Play dacă o căutați. Pe al doilea raft, lângă muștar. 😉
A doua aplicație de acest fel, pe care o am instalată în acest moment (încă) este WhatsCall.

WhatsCall

Prin WhatsCall poți apela în mai multe țări, printre care și România. Primești credite vizualizând reclame (ads) ce-ți sunt afișate 2 secunde, instalând anumite jocuri sau invitându-ți prietenii să instaleze WhatsCall.

Chiar și cu aceste aplicații, tot apelurile „clasice” mi se par de neînlocuit. Voi ce credeți?

Etichete:

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.