Am ajuns prin copaci cu Floureon H101

La începutul lunii august am cumpărat mai multe chestii din China, inclusiv o mini-dronă Floureon H101. A durat aproape o lună până a ajuns la poștă, căci chinezii au trimis prin Poșta Cehă. Dacă trimiteau prin Belgia (Bpost), probabil altfel stăteau lucrurile. În acest moment, Floureon H101 costă 9 dolari pe Gearbest. La prețul acesta nu veți mai plăti nimic în plus la Poșta Română, chiar dacă această jucărie ajunge la poșta vamală.

Ca primă impresie, mini-drona Floureon H101 e o jucărie de ținut în palmă și atât. După o oră după ce îi pui mica baterie la încărcat însă, ajungi să îți dai seama că lucrurile nu stau chiar așa. Asta dacă ai noroc. Cumva bateriile de le-am pus în transmițător nu aveau suficientă energie și ledul clipea intermitent, fără să se conecteze la mini-dronă. După ce am cumpărat altele, alcaline, situația s-a schimbat.

Primul zbor a fost ciudat și am realizat că de controlat un quadcopter nu e chiar așa simplu cum pare în clipurile de pe Youtube. Trebuie să țin cont și de vânt, căci dacă ajung cu mini-drona prea sus, o ia vântul. Plus că se mai pierd din cele 4 elice atunci când se agață prin diferite chestii de pe sus sau de pe jos. Din fericire, împreună cu Floureon H101 am mai primit niște elice de schimb. Din păcate, numai patru. Se mai pot comanda și separat, deci nu e chiar o problemă că am mai pierdut din ele.

S-a terminat urât după ce am ridicat-o prea sus și a plecat într-o direcție oarecare. Cumva nu a mai reacționat la comenzile de la transmițător și a ajuns prin răchiți. Nu vă spun ce mișcare am făcut pentru a o da jos de acolo. E ușoară și nu pățește mai nimic atunci când cade. Iar de căzut, a tot căzut atunci când a luat-o într-o direcție greșită. Decât în copaci, mai bine pe jos. Mă gândesc cum ar fi dacă dronele mai scumpe și mai grele ar cădea atât de ușor. Probabil s-ar alege praful din dronă, iar din pământ ar ieși praful. La ce secetă este acum, praf ar fi peste tot.

Dacă vrei să te joci și să nu-ți pară rău când te pândește ghinionul, atunci Floureon H101 e potrivită pentru tine. Dacă ești un guru într-ale quadcopterelor, altceva e pentru tine. Altceva după care chiar să-ți pară rău. 🙂

Etichete: