AliExpress trezește interes și frustrare

Sunt nou în ceea ce privește site-ul AliExpress. În luna august a acestui an am descărcat aplicația lor, că poate așa mai văd ce e pe acolo. Știu că pot să intru și din browser, însă e mai tentantă aplicația. O văd acolo și o accesez. Așa, în browser, mă iau cu altceva și uit de AliExpress.
Înainte să dau primele comenzi, am avut și eu niște nelămuriri. Întâi am vrut să știu la ce se referă AliExpress Standard Shipping. După ce am dat prima comandă și a fost livrată cu Singapore Post, m-am lămurit că prin Singapore trebuie să treacă pachețelele. Cu număr de urmărire, cu tot ce trebuie. Următoarele comenzi tot prin aceeași modalitate de livrare au fost trimise.

Știți deja de unde cumpăr eu produse din China. Am spus-o în fiecare articol pe tema asta, nu o mai repet. AliExpress a însemnat ceva relativ nou pentru mine. Nu mai interacționez cu un magazin, ci cu mai mulți vânzători. Totuși, de ce AliExpress?

Căutăm de mult timp acumulatori de tip BL-5C. Am cumpărat mai demult, din țară, două astfel de baterii. Chiar dacă scria Nokia pe ele, numai Nokia nu erau. Pe AliExpress am găsit acumulatori Nephy, produși în vara anului acesta, acumulatori de o calitate excelentă. Precum cei Nokia, aș putea spune.

Cum a fost cu livrarea? Acumulatorii au trecut prin Turcia în drumul lor către România, iar alte trei colete prin Singapore. Un al cincilea colet nu a mai ajuns. Am deschis dispută și AliExpress mi-a returnat suma plătită. Toate pachetele au ajuns la poșta vamală. Undeva în primele zile ale lunii septembrie le-am luat de acolo.

De atunci, situația s-a mai înrăutățit. Urmăresc firul de discuție de pe forumul Softpedia și situația nu este deloc roz. Coletele ajung în țara noastră și aici începe distracția. Cele fără număr de urmărire, considerate mai puțin importante, sunt lăsate mai deoparte. Celelalte sunt plimbate, prelucrate și iar prelucrate. Coletele venite din UE sunt preluate mai rapid, fiind mai puține. Restul… așteaptă minuni.

Un comentariu

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.