2 ani de VPS

La începutul lui 2018 ceream sfaturi despre servere private virtuale. Cum primul contact cu VPS-urile l-am avut la sfârșitul anului 2017, nu știam foarte multe pe atunci.

Părerile au fost împărțite. Pe de o parte mi s-a spus că nu merită să-mi bat capul cu VPS, mai ales că nu am așa de mulți cititori online. Bine, nici offline nu am, dar asta e partea a doua. Plus că nu sunt supravegheat de firma de găzduire și în caz că stric ceva, singur trebuie să mă descurc.

Pe de altă parte, îmi plăcea ideea de VPS, iar dorința de a învața lucruri noi a învins.

Deja sunt doi ani de când am blogul acesta pe server privat. Între timp au apărut („au apărut“ = eu le-am pus) și alte site-uri pe server și totul e ok. Au fost și incidente, iar despre cel mai important am povestit în octombrie.

Cât despre găzduirea shared, că așa ai zice, nu prea mai vreau să aud. Sunt firme de găzduire la care totul merge bine și nu neg asta, însă e destul de dificil de anticipat pe termen lung dacă lucrurile vor sta în continuare așa. Poate acum e totul perfect, însă peste două luni, trei luni sau un an, se schimbă treburile.

Am folosit EasyEngine v3 la început. După ce au luat-o pe câmpii, am trecut la WordOps, urmașul EasyEngine.

Controlul asupra versiunilor de php, nginx și openssl folosite m-a făcut să rămân fidel WordOps. Am încercat și EasyEngine v4, varianta cu docker, dar nu m-a convins.

Ne mai auzim!

Etichete:, ,

3 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.